De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Verduurzaming van gebouwen

De klimaatverandering en de aantasting van het milieu vormen een bedreiging voor de wereld en Europa. Om dat tegen te gaan worden er maatregelen genomen die de de netto-uitstoot aan broeikasgassen tegen 2050 tot nul reduceert en economische groei oplevert zonder grondstoffen uit te putten waarbij geen mens of regio aan zijn lot wordt overgelaten.

De Europese Green Deal is de routekaart om Europa klimaat neutraal te maken. In Nederland zijn er afspraken tussen de Rijksoverheid en bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden en die zijn gemaakt om te helpen bij het uitvoeren van duurzame doelstellingen. Bijvoorbeeld voor energie, klimaat, water biodiversiteit en mobiliteit.

De Europese klimaatwet verplicht alle economische sectoren om mee te werken aan het verduurzamen van de bedrijfspanden en te investeren in milieuvriendelijke technologie. Ook wij Nederlanders ontkomen daar niet aan en zullen onze bedrijfspanden groter dan 100m2 voor 2023 minimaal van energielabel C moeten voorzien. 

Isoleren en duurzaam energie opwekken

Om een pand te verduurzamen is het belangrijk dat je weet waar verbetering nodig is. Het vastgoed kun je verduurzamen door eigen energie op te wekken of door het pand beter te isoleren. Het isoleren van je bedrijfspand kun je op verschillende manieren doen zoals door een extra laag dakbedekking aan te brengen. Dit werkt erg goed, maar heeft als groot nadeel dat reguliere dakdekkersbedrijven meestal werken met zwarte dakbedekking. 

Zwarte dakbedekking trekt de warmte van de zon aan en daardoor is het in de zomer vaak onaangenaam warm in het gebouw. Energieslurpende aircosystemen zullen meer moeten draaien om het binnenklimaat te verbeteren en dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk helemaal niet duurzaam bezig bent. 

Een andere manier om je kantoorpand of bedrijfsgebouw te verduurzamen is door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Zonnepanelen zijn een duurzame manier van energie opwekken. Zonne-energie is circulair, waardoor het nooit opraakt. Ook wordt er bij het gebruik van zonnepanelen geen CO2 uitgestoten wanneer de zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit.  

Wat Klimadak oplost

Wij hebben de meest efficiënte en duurzame oplossing gevonden voor het behalen van de verduurzaming van jouw bedrijfspand. Met een Klimadak zorgt je voor een energie-efficiënter gebouw, waarmee je direct grote stappen maakt in de verduurzaming van het gebouw. Met een Klimadak zorg je voor eigen energieopbrengst en hierdoor stoot het bedrijfspand direct minder CO2 uit.

Daarnaast zorgt het Klimadak voor een hogere opbrengst op de zonnepanelen door het toepassen van onze witte dakbedekking. De witte dakbedekking heeft een hoge reflectiewaarde, waardoor je een prettiger binnenklimaat realiseert en minder tot geen gebruik meer hoeft te maken van energieslurpende aircosystemen in de zomer. Door speciale zonnepanelen te gebruiken die deze reflectie opvangt, zijn er met een Klimadak minder zonnepanelen nodig om tot '0 op de meter' te komen. Zo haal je met de aanschaf van een klimadak eenvoudig de klimaatdoelen die onze overheden hebben gesteld.

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.