De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Dakproblemen?

Daken krijgen in Nederland veel te verduren door de sterk wisselende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Door de warme zomers wordt zwart dakleer blootgesteld aan hoge temperaturen en in de winter krijgt het dak juist te maken met temperaturen onder de 0 graden Celsius. Dakleer kan veel hebben, maar is niet onuitputtelijk en het verouderd. Door het constant krimpen en uitzetten van het dakleer ontstaan er na verloop van tijd scheurtjes in de dakbedekking. Dakbedekking kan namelijk slecht tegen krimp. Wanneer het dakleer krimpt zie je dat vaak als eerst langs de dakranden. Zichtbare problemen aan het dak zijn vaak de oorzaak van slechte montage en doen zich het meest voor bij één laags systemen zoals EPDM. 

Zonnepaneel op een oud dak plaatsen, waarom?

Wanneer je zonnepanelen op het dak wil plaatsen zorgt dit vaak voor problemen. Veel pandeigenaren laten zonnepanelen op het dak plaatsen terwijl de levensduur van het dak niet meer lang genoeg is. Zo overleven de zonnepanelen de leeftijd van uw dak. De zonnepanelen moeten bij het vervangen van het dak verwijderd worden en weer opnieuw geplaatst. Dit zijn dure ingrepen, waar veel pandeigenaren niet direct bij stilstaan. 

Daarom is het belangrijk eerst goed te kijken naar de staat van het dak voordat er zonnepanelen geplaatst worden. Zo voorkom je dat je na verloop van tijd ineens voor onverwachte kosten komt te staan. Een goede hechting van de dakbedekking is erg belangrijk om te voorkomen dat de dakbedekking los raakt door krimping. De meeste zwarte dakbedekking wordt daarom gebrand, zodat de verschillende lagen met elkaar versmelten. Toch komt het nog vaak voor dat dakbedekking op sommige delen van het dak geen langdurige hechting heeft. Dit komt omdat de dakbedekking niet goed is gebrand. 

Vaak ontstaat er meer schade omdat er vuil in de naden gaat zitten. De staat van het dak verslechterd vele malen sneller wanneer er veel vervuiling op het dak ligt. Afvoersystemen raken verstopt waardoor vuil langer blijft liggen. De scheuren die door krimp zijn ontstaan komen dan onder vervuild water te staan en dat zorgt voor meer slijtage.   

Klimadak heeft de oplossing gevonden wanneer u problemen heeft met uw dak

Wij beoordelen de staat van uw dak en gaan aan de hand van een inspectie adviseren welke stappen u het best kunt ondernemen. Zo is het soms nodig om wat kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren, maar kan het ook zo zijn dat het hele dak toe is aan renovatie. 

Met een Klimadak weet je zeker dat de problemen aan uw beschadigde dak zo zijn opgelost voordat wij onze zonnepanelen plaatsen. Wij brengen een dunne laag van onze witte dakbedekking aan op het dak, wat ervoor zorgt dat de levensduur van uw dak met minimaal 20 jaar wordt verlengd en de zonnepanelen altijd blijven staan. 

Klimadak heeft als voordeel dat de witte dakbedekking ook nog eens zorgt voor een cooldown effect. Daardoor profiteert u van de voordelen op het dak, maar ook onder het dak. Het binnenklimaat zal namelijk vele malen prettiger zijn en doordat wij twee keer per jaar langskomen om uw dak te onderhouden weet je zeker dat het dak altijd in goede staat is.  

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.