De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Subsidiemogelijkheden

De Rijksoverheid zet zich aan de hand van de Green Deals in om de CO2 uitstoot te verminderen. Middels de klimaattafels zijn er verschillende regelingen en subsidies opgesteld om de aanschaf van grote investeringen aantrekkelijker te maken. Zo zijn er zowel landelijk als lokaal al vele portefeuilles opgesteld waar ondernemers en vastgoedbezitters aanspraak op maken. 

De Europese Green Deals zijn afspraken die op landelijk en Europees niveau worden gemaakt onder overheden, bedrijven en maatschappelijke organisatie. Zo zijn er door de Europese Green Deal verschillende klimaatdoelen opgesteld om de CO2 uitstoot te beperken. De Klimaatwet moet er uiteindelijk voor zorgen dat wij allemaal bijdragen aan een schoner Europa. 

Stimuleren van investering in duurzaamheid

Onze overheid stimuleert dit en wil ondernemers die hun kantoorgebouw willen verduurzamen helpen door subsidies beschikbaar te stellen. Zo zijn er inmiddels subsidies voor het energiezuinig maken van je vastgoed of voor de aanschaf van zonnepanelen. Doordat er veel verschillende stimuleringen zijn is er bijna voor iedereen wel een mogelijkheid om aanspraak te maken op een regeling.  Als ondernemer kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Energie-InvesteringsAftrek (EIA). Deze regeling geeft een dubbel voordeel. De energiekosten gaan omlaag én je betaalt minder belasting, want je kunt namelijk 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst. 

Ook stelt de overheid periodiek een bedrag beschikbaar voor de SDE+ subsidie. Deze nieuwe subsidieregeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook de CO2 reductie. 

Klimadak kan de subsidie voor je regelen 

Het aanvragen van een subsidieregeling vraagt behoorlijk wat van je tijd. Vooral wanneer je geen ervaring hebt in de aanvraag van een subsidieregeling kun je verzinken in de voorbereiding van de aanvraag en al het papierwerk. Voor alle subsidieregelingen geldt een andere toetsing. In sommige gevallen moeten er ook vergunningen worden verstrekt en haalbaarheidsstudies worden gedaan voor het plaatsen van zonnepanelen. Klimadak neemt deze last graag van je schouders. 

Wij zoeken voor je uit of en voor welke subsidieregeling je in aanmerking komt en wij weten precies wat er nodig is om een subsidietraject in te gaan. Zo hoeft u zich niet urenlang bezig te houden met al het papierwerk. Wij adviseren over de subsidieregeling die het best bij jouw situatie past. Zo kun je optimaal profiteren van een Klimadak en het is ook nog eens goedkoper. 

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.