De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Fossielvrij

We zorgen al jaren voor een exponentiële groei in het verbranden van koolstofhoudende verbindingen, waardoor de natuurlijke ecosystemen van de aarde in onbalans raken en de temperaturen blijven stijgen.

De meeste CO2 uitstoot komt van het gebruik van fossiele brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan de industrie, de agrarische sector of het opwekken van energie. In de industrie worden bijvoorbeeld veel producten gemaakt van en met fossiele brandstoffen. Uiteindelijk zal het gebruik van fossiele brandstoffen moeten minderen, omdat de voorraad uitgeput wordt en omdat er verschillende Europese klimaatdoelstellingen gehaald moeten worden. 

Oplossing is minder stoken en verbranden

Gelukkig zijn er steeds meer en betere oplossingen op de markt om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Panden worden beter geïsoleerd zodat er minder gestookt hoeft te worden. Je kunt een kantoorgebouw of school beter isoleren door isolatie aan te brengen in de wanden en het dak. De isolatie van een plat dak is namelijk erg belangrijk omdat het veel te verduren heeft door weersomstandigheden. 

Dakbedekking op oudere daken wordt vaak gesloopt om er vervolgens weer nieuwe dakbedekking op te plaatsen. Daarnaast worden traditionele daken met gasbranders geplaatst. Bij Klimadak is dat anders, wij slopen het oude dak niet en brengen een nieuwe laag aan zonder daarbij te hoeven branden.

Wat het Klimadak daarin oplost

Met een Klimadak doet u een grote bijdrage naar een fossielvrije toekomst. Doordat u met een Klimadak uw eigen energie opwekt, hoeft uw zonne-energie niet meer uit elektriciteitscentrales te komen. Het voordeel van een Klimadak is dus dat u groene stroom opwekt en elektriciteitscentrales buitenspel worden gezet. 

Op het Klimadak plaatsen wij dubbelzijdige zonnepanelen die ervoor zorgen dat er een hogere opbrengst wordt gegenereerd dan bij enkelzijdige zonnepanelen. Doordat wij gebruik maken van de reflectie van de zon op onze witte dakbedekking is de opbrengst hoger dan bij reguliere zonnepanelen leveranciers. Zo heeft u er minder nodig heeft op uw bedrijfspand, wat scheelt in de totale investering. 

Ook heeft het Klimadak als groot voordeel  dat u de aircosysteem als electrische verwarming kunt gebruiken om uw kantoor te verwarmen. Dit scheelt een hoop milieubelasting omdat u minder stookt. Je voorkomt onnodige afvalstromen omdat wij het bestaande dak niet hoeven te verwijderen en bij het plaatsen van het Klimadak gebruiken wij geen open vuur. Zo doet u bij de aanschaf van een Klimadak een grote stap naar een fossielvrije toekomst.

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.